عضو شورای ملی ایران و آمریکا: قانونگذاران آمریکا مانع کارشکنی در برجام و انزوای ایالات متحده شوند

"رایان کاستلو"، دستیار سیاسی مدیر شورای ملی ایران و آمریکا، از آماده شدن رئیس جمهوری آمریکا و متحدانش در کنگره برای کارشکنی در برجام گفت و از همه قانونگذاران مسئول این کشور خواست با گوشزد کردن خطرات فروپاشی برجام به رئیس جمهوری مانع انزوای ایالات متحده در جهان شوند.
کاستلو در مقاله منتشر شده در نشریه نشنال اینترست با اشاره به تهدید ترامپ مبنی بر خروج از توافقنامه هسته‌ای در اواسط ماه مه درصورت تامین‌نشدن مطالبات "غیرواقعی‌اش"، نوشت:
«رئیس جمهوری آمریکا با این اولتیماتوم ضمن آنکه کار را به کنگره آمریکا سپرد، روندی را پایه گذاشت که از قرار معلوم نتیجه‌ای جز شکست ندارد. آمریکا نمی‌تواند به همین آسانی در رابطه با مطالبات مطرح شده برای یک توافقنامه بین‌المللی قانون وضع کند و کنگره فعلی آمریکا نیز فاقد بینش سیاسی برای پرداختن جدی به این مساله است.
صرف حضور ترامپ در کاخ سفید نباید مجوزی برای چنین بی‌پروایی‌ها و اظهارات بی‌اساس، به ویژه وقتی که قضیه جنگ و صلح و منع اشاعه هسته‌ای در خاورمیانه در میان است، شود. قانونگذاران و سیاستگذاران باید درباره مسیری که ترامپ و هم حزبی‌هایش در کنگره درحال سوق دادن ما به آن سمت هستند، هشدار دهند و تلاش خود را برای حفظ این توافقنامه انجام دهند.


طبق طرح روسکام – چنی، کنگره هر سه ماه باید درباره فعالیت‌های غیرهسته‌ای ایران گزارش دهد تا در صورت نیاز تحریم‌هایی که طبق برجام لغو شده است، دوباره علیه اعمال شود. این امر باعث نابودی برجام می‌شود. درواقع، این طرح به امید دستیابی به فوایدی ناچیز و کم اهمیت، مصونیت‌های ملموس ناشی از برجام را قربانی می‌کند. طرح روسکام- چنی به جای امضا شدن پروتکل الحاقی ازسوی ایران در سال 2023 میلادی باعث فروپاشی برجام و امضا نشدن این پروتکل ازسوی ایران برای ابد خواهد شد.
آمریکا به جای رضایت از سازوکار تعیین شده در رابطه با بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران و سایر اماکن مورد ظن، سختگیرانه‌ترین و سالم‌ترین سازوکار راستی آزمایی را قربانی می‌کند.
واقعیت آن است که هر یک از بندهای طرح روسکام - چنی در حکم کارشکنی در برجام است. طرفداران این طرح آنچنان که باید، به تعهدات آمریکا در چارچوب برجام توجه نمی‌کنند.
اگر برجام شکست بخورد، آمریکا در میان متحدانش در آمریکا و کشورهای مذاکره‌کننده برجام، مانند روسیه و چین، منزوی خواهد شد، کشورهایی که وجودشان برای تداوم تحریم‌های ایران و مذاکره درباره زرادخانه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی لازم است.
قانونگذاران مسئول آمریکا به جای همسویی با سیاه بازی ترامپ باید مانع او شوند و در درجه اول، مانع از تصویب هر طرح و قانونی مانند طرح روسکام – چنی شوند که اساسا آمریکا را به نقض برجام وادار می‌کند.
دوم آنکه، این قانونگذاران باید خطرات فاجعه بار کارشکنی در برجام را به رئیس جمهوری(ترامپ) گوشزد کنند. قصور در این کار، هرچند ماه یکبار خاتمه احتمالی برجام را تضمین می‌کند، وضعیتی که با تعهدات آمریکا مبنی بر اجرای برجام بر مبنای حسن نیت و خودداری از هر اقدامی که تاثیر معکوسی بر عادی سازی فعالیت‌های اقتصادی در زمینه اجرای توافقنامه هسته‌ای ایران در تناقض است.
اگر این قانونگذاران قصور کنند، در نهایت به همراه ترامپ و شیپورچیانش در کنگره، در فروپاشی برجام سهیم خواهند بود.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس اتاق مشترک ایران و چین خبر داد افتتاح مجدد حساب‌های مسدود شده ایرانیان در چین آغاز شد سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد؛ مخالفت کمیسیون تلفیق با افزایش قیمت حامل‌های انرژی تظاهرات هزاران نفری در شهرهای روسیه علیه پوتین دادگاه عالی رژیم بحرین حکم سلب تابعیت و حبس شیخ عیسی قاسم را تایید کرد محمد علی خادمی کوشا تمایز حق انتقاد و حقانیت انتقاد نشانه‌های زوال قدرت آل سعود حیدرالعبادی: یک لشکر تروریست درسوریه آموزش می‌بیند ولی آمریکا و روسیه کاری نمی‌کنند عضو شورای ملی ایران و آمریکا: قانونگذاران آمریکا مانع کارشکنی در برجام و انزوای ایالات متحده شوند هشدار اتحادیه اروپا به آمریکا در مورد اعمال محدودیت‌های تجاری در گفت و گو با مهندس علیمراد اکبری معاون آب و خاک جهاد کشاورزی اولویت‌های ملی صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی در نشست خبری اعلام شد؛ افزایش چشمگیر امید به زندگی به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی گلزار شهدای سراسر کشور گلباران می‌شود فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه: شاهد تغییر رفتار امریکایی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز هستیم ارسال لایحه مربوط به کنوانسیون هواپیمایی کشوری بین‌المللی به مجلس نمایندگان مجلس امروز از زندان اوین بازدید می‌کنند حمایت اتحادیه آفریقا از برجام معاون اول رئیس جمهور: نهایی شدن 12 میلیارد دلار قرارداد فاینانس از دستاوردهای برجام است